Doelstelling van de jeugdwedstrijden binnen de Zomeravondcompetitie is om de jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wedstrijden binnen het wielrennen, danwel de al op landelijk niveau rijdende renners de mogelijkheid te bieden om trainingswedstrijden in de regio te rijden in competitieverband. 

Helaas hebben we moeten constateren dat ook de vrijwilligersproblematiek niet aan de organisatie van de Zomeravondcompetitie voorbij gaat… Het wordt voor veel verenigingen steeds lastiger om op een vroeg tijdstip vrijwilligers te vinden die alles in gereedheid kunnen brengen om de jeugdwedstrijden te laten verrijden.

In goed overleg met alle aangesloten verenigingen hebben we gekeken naar alternatieven en we zijn verheugd dat KWC Kampen op haar afgesloten en verlichtte parcours aan de Schansdijk 3 een aantal wedstrijden onder haar hoede heeft kunnen nemen, zodat we voor de jeugd toch een mooi en compleet programma hebben kunnen maken. De wedstrijden in Kampen zullen op woensdagavond verreden worden

Dus: Vanaf 2017 worden de jeugdwedstrijden deels op de woensdagavond verreden en zal er om 18:45 uur met deze wedstrijden worden gestart!