Waar je op moet letten als je mee wilt doen in 2022

25 januari 2022 17:50

Ten eerste is het nodig om een geldige knwu (start)licentie te hebben. Meedoen kan dus niet meer met een ntfu of een knsb licentie. Reden is dat inschrijven via de knwu site gaat en hiervoor is een knwu licentie nodig. Je kan meerijden met de goedkoopste licentie, dit is een startlicentie (30,60,- per jaar). Er is ook nog een daglicentie (7,-). Zie voor meer informatie op https://www.knwu.nl/meest-gestelde-vragen-over-de-startlicentie

Het tweede punt is dat een renner zonder werkende transponder niet in de uitslag wordt opgenomen. De top 3 wordt ook visueel gecontroleerd. De jury neemt het definitieve besluit over het podium. Voor meerijden is een transponder niet verplicht, gevolg is echter geen (recht op) uitslag. Een transponder is te verkrijgen via https://speedhiveshop.mylaps.com/active-sports/prochip-flex.html. Er zijn geen transponders te huur. De renner is zelf verantwoordelijk voor het deugdelijk functioneren van de transponder.

Het derde punt is dat je in je eigen wedstrijdklasse behoort te rijden. Bij de reglementen is terug te vinden welke licentieklasses in welke categorie/wedstrijdklasse horen. Het is dus niet toegestaan dat amateurrenners in de B klasse meedoen. Ten behoeve van de wielrensport is het belangrijk dat er een laagdrempelige instapklasse is.

Overige informatie is te vinden op https://www.zomeravondcompetitie.info/wedstrijdreglement/.

KALENDER

ZAC Jeugd omloop Rouveen

04/07
Lees meer

ZAC omloop Rouveen

04/07
Lees meer

ZAC omloop Oosterwolde

13/08
Lees meer

ZAC omloop Hasselt

20/08
Lees meer

5e KWF Knobbel-criterium

27/08
Lees meer

Kalender 2024
Voorjaarscompetitie & ZAC

Kalas ZAC Jeugdkalender 2024